Koen van Velzen

Koen van Velzen

Drummer, leraar, dirigent, componist, producer

Koen van Velzen is een veelzijdige drummer en actief bij zijn eigen band HeadFlow en Jazz Trio. Daarnaast speelt hij theater- en musicalproducties en kun je hem vaak horen tijdens verschillende sessies in het land. Koen is ook veel te vinden in de studio, waar hij songs of demo’s opneemt voor andere bands en artiesten, of opneemt met zijn eigen projecten.

Koen studeert aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam bij Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Eerder studeerde hij al bij Jimmy van den Nieuwenhuizen en Pepijn van den Boogaard in Amsterdam. Door de jaren heen heeft hij zich tijdens zijn studie kunnen storten op verschillende stijlen (Pop, Soul, Funk, Fusion, Jazz), waardoor hij breed inzetbaar is en veel verschillende projecten speelt.

Koen is een gedreven, serieuze en gepassioneerde muzikant. Door veel te studeren en workshops te volgen bij verschillende drummers heeft hij zich breed ontwikkeld. Hij volgde lessen en clinics bij o.a.: Dave Weckl, Peter Erskine, Simon Philips, Anika Nilles, TaRoN Lockett, Kaz Rodriquez, Ash Soan, Joost Kroon en Arie den Boer.

Koen heeft veel ervaring met live spelen en lesgeven. Op dit moment geeft hij wekelijks les aan ruim 20 leerlingen. Het lesgeven en werken met jonge slagwerkers is zijn passie. Hij helpt leerlingen graag bij hun ontwikkeling en leert ze de juiste houding, technieken en de bijzonder uitgebreide wereld van het slagwerk. Sinds 2013 is Koen als dirigent verbonden aan de slagwerkgroep van Liefde voor Harmonie in Roelofarendsveen. Ook leidt Koen sinds april 2017 de slagwerkgroep van Muziekvereniging Soli in Driehuis. Wekelijks werkt hij met de groepen aan o.a.: verschillende technieken, concertstukken en slagwerktheater.

Naast deze vaste werkzaamheden geeft Koen regelmatig slagwerk workshops op basisscholen en bij bedrijven.

YouTube: