Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei was het studieweekend van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble. Dit jaar was gekozen voor een groepsaccommodatie in de prachtige bossen van Doornspijk. Vier dagen lang werd er door de muzikanten meer dan vijf uur per dag gestudeerd op een afwisselend, klassiek repertoire. Naast individuele studiemomenten en groepsrepetities stonden er ook veel tutti repetities ingepland. Met composities van onder andere Brahms, Leopold Mozart en Gabriel Fauré op de lessenaar was er genoeg materiaal om de tanden in te zetten.

Naast de vele repetities op een dag was er ook voldoende tijd ingeruimd om te ontspannen, werd er gewandeld in de natuur, huiswerk gemaakt en werden er spelletjes gespeeld. Mooi om te zien hoe gedreven deze jonge muzikanten met muziek bezig zijn. Zaterdagavond 30 juni mag ik hun concert dirigeren!

Het Haags Instrumentaal Jeugdensemble (H.I.J.) repeteert elke zaterdagochtend in Voorburg. Tijdens deze repetities studeren de leden een afwisselende repertoire in. Naast klassieke muziek spelen ze ook film- en wereldmuziek en stukken die speciaal voor het orkest gecomponeerd zijn. Muzikanten tussen de 8 en 22 jaar zijn welkom om mee te spelen. Door het mixen van de verschillende leeftijden ontstaat een bijzondere sfeer en de mogelijkheid om veel van elkaar te leren. Zo worden de jongere leden op een ongedwongen manier gestimuleerd het beste uit hun spel te halen en de oudere leden leren verantwoordelijkheid te dragen. De vereniging wordt geleid door een jeugdbestuur. Meer informatie staat op hun website: www.hijjeugdorkest.nl